Пъзела на творчеството

Някои казват, че до обяд духът е свободен и свеж, а това време е и най-подходящия момент за творене на поезия. Малко след това започва да работи и интелекта, набирайки нужната скорост.

 

Някои автори на известни книги и писатели казват, че за да може да напишеш нещо наистина интересно и увлекателно, трябва в животът ти всеки ден да се случват интересни неща. Последните събуждат музата, желанието за живот, за откриване на света и новостите и го представят по свои си начин в творбите. Динамиката на живота, но не онази на големия и шумен град, а онази в душата, която не дава мира, спокойствие и утеха е точно онова, от което всеки писател се нуждае, за да твори. „Не може да бъдеш добър писател, ако животът ти не е интересен“.

 

Наред с това, човек трябва да се осъзнава и колкото по-рано си даде равносметка за някои неща от заобикалящото го ежедневие, толкова по-дълго ще се радва на успехите си.

 

Дори някои писатели, казват, че всеки един творец трябва да си вярва, за да може по-лесно да постига положителните резултати, независимо дали са духовни или материални.

 

Съществуват и неща, за които всеки сам с годините си е изградил мнение има своя тези и все пак избрахме да се спрем на мнението и компетенцията на някои по-специални хора:

 

Какво е публиката за един автор – тя е всичко. И ако за нашата неголяма страна с не многобройно население се смята, че все повече губи интерес и по-малко цени духовните и творчески неща, то за чуждестранната публика това не е така. Уви, оставаме в България, а до тогава трябва да се съобразяваме и с този факт.

Защо човек избира лесното и материалното, вместо трудното и духовно – още от времето на пещерата за хората е зададена програма да търсят материалните неща, за да се развиват и да оцеляват. Низостта се равнява на алчност и страх, а последният дори в евангелието е представен като антоним на любовта.

За фантастичните и реални светове – въпрос на субективна представа. Онова, което виждаме, онова, което си представяме или онова, което ни се случва. Може дълго да се дискутира по темата, а останалото остава заключено в света на книгата.