Образа в комикса

За феновете на определен вид на комикс навярно от любопитство ще е подобна информация, а именно как е създаден техният така обичан герой. Едни автори на комикси създават своя главен герои по подобие на реален човек, на когото присъждат характерни отличителни черти опипрени с голяма доза фантазия. Други са изцяло въображаеми замисли.

 

В тези времена на икономическа криза, безспорен принцип, дали би могло да се говори и за криза на комиксите, биха се запитали много фенове на малката цветна и добре илюстрирана книжка.

 

От редакторска гледна точка, най-вероятно да. Продажбите са намалели, големите издатели намаляват своите публикации, много малка близки. Не само в Италия, но и в цяла Европа, като се започне с Франция и Белгия, произведенията на комикси и всякаква литература драстично бележат едни спадове, както по отношение на продажби, така и на издания.

 

Но също така е вярно, че има, както в Италия, така и в чужбина, изобилие от малки издателства, предимно специализирани в цифрови, самостоятелно издатели, списания, сайтове с онлайн комикси.

 

Сред новите инструменти за четене за разпространение и на пазара се утвърждава и поредица само за малолетни.

 

В цялата тази бъркотия, което не изглежда да показва признаци за възстановяване е определен вид на комикс. Стилът на манга, например е широко разпространена и те вървят добре с комичната карикатурна лента, американския супергерой и т.н. Това докато реалистично комиксите изглежда да са изчезнали. Дали обаче нови истории или картина на някои роман. Всичко това представлява реалността, както се вижда.

 

Твърде рафинирани за популярните вкусове, твърде „бавен“ в развитието на историите и на грижите на изображенията за прибързано съвременния читател. Всичко това е представлява комикса. И за потребителя на съвременните неща от виртуалния свят, може би виртуалната форма на героя от комикса ще е задоволителна до известна степен.

 

Може би, ако все още съществуват ентусиасти, представляващи нещо интересно и удовлетворяващо.